FAQ

Al bijna 25 jaar laten wij onze producten vervaardigen in diverse fabrieken over de hele wereld. Van Portugal tot Pakistan en van Egypte tot Turkije zijn bevlogen mensen bezig het mooiste textiel te produceren en door middel van de nieuwste, hoogwaardige technieken al dan niet te voorzien van prachtige prints.

Omdat alleen het beste goed genoeg is en omdat we het beste voorhebben met de wereld waarin we leven en waarin onze kinderen en kleinkinderen op zullen groeien, willen we graag inzichtelijk maken op welke manier we dat al vele jaren doen. Daarom zijn onze producten voorzien van verschillende keurmerken. Gewoon omdat het onze verantwoordelijkheid is.

Bedlinnen kun je in de wasmachine wassen op een temperatuur van maximaal 60 graden. Wij raden je aan om te wassen met vloeibaar wasmiddel. Vloeibaar wasmiddel verspreid zich namelijk beter dan waspoeder of waspods. Het lost goed op dus laat geen vlekken of strepen achter.

Al onze producten zijn voorzien van een waslabel. Raadpleeg voor de wasvoorschriften altijd eerst het waslabel.

Op alle artikelen van Heckettlane zit standaard 1 jaar garantie.

Het is belangrijk dat jouw dekbed niet groter is dan het dekbedovertrek. Het dekbed moet namelijk in het overtrek passen. Het dekbedovertrek kan dus wel (iets) groter zijn dan het dekbed. Het overtrek heeft namelijk nog een instopstrook: dit is het extra stukje stof aan het voeteneind wat je in kunt stoppen onder je matras zodat je dekbed gedurende de nacht niet verschuift. De breedte van het dekbed is altijd gelijk aan de breedte van het overtrek.

Als je wil weten welke maat dekbedovertrek je nodig hebt, kun je het best het label aan het dekbed raadplegen. Zit er geen label aan of staat er geen maat op? Meet je dekbed dan even op.

Om te bepalen wat voor jou het beste hoofdkussen is, spelen een aantal factoren een belangrijke rol: lichaamsbouw, slaaphouding en slaapwensen.

Uiteraard heeft iedereen een persoonlijke voorkeur qua vorm, zachtheid en stevigheid van het kussen. Dit is een kwestie van uitproberen. Daarnaast kun je bij de keuze van een nieuw hoofdkussen kijken naar het lichaamsgewicht en jouw slaaphouding. Wanneer je wat zwaarder bent, heb je een steviger hoofdkussen nodig.


Zijslapers

Als je op je zij slaapt, dan steun je op je schouder. Tussen je hoofd en het matras ontstaat een ruimte. Je wil geen nekklachten, dus is het belangrijk dat het hoofdkussen je nek goed ondersteunt. Wanneer je voornamelijk op je zij slaapt, raden wij je aan om een (vrij) dik hoofdkussen te gebruiken. De stevigheid en zachtheid zijn naar persoonlijke voorkeur, zolang het kussen maar hoog genoeg is als je erop ligt.


Rugslapers

Slaap je veel op je rug? Dan is een middelhoog en redelijk stevig hoofdkussen geschikt. Het is belangrijk at het kussen gedurende de nacht zijn vorm behoudt, om de nek goed te blijven ondersteunen.


Buikslapers

Een buikslaper kan snel last krijgen van nekklachten, omdat een buikslaper de hele nacht met het hoofd opzij ligt. Voor de buikslaper is een zacht en laag kussen het meest geschikt.
Je hebt verschillende materialen waar kussenvullingen uit bestaan. Hieronder zetten wij de verschillende eigenschappen op een rijtje.


Ganzendons

Ganzendons is de laag veren op de buik en borst van een gans. De Heckettlane kussens met ganzendons zijn allemaal voorzien van een Down Pass certificaat. Dit is een keurmerk voor dierenwelzijn en staat ervoor dat er niet levend wordt geplukt. Ganzendons is licht, zacht en heeft een hoog isolatievermogen. Hoe hoger het donspercentage in een kussen, hoe zachter het kussen is. Daarnaast heeft dons een hoog vochtopnemend en -regulerend vermogen. Een donzen kussen heeft een duurzaam karakter. Het gaat namelijk gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. Hoofdkussens met ganzendons mogen gewassen worden op maximaal 40 graden. Ook geschikt voor de droger.


Ganzenveren

Ganzenveren zorgen ervoor dat een kussen stevig is. Daarnaast hebben ze een duurzaam karakter en heb je jarenlang profijt van een hoofdkussen met ganzenveren. De hoofdkussens van Heckettlane zijn voorzien van een Down Pass certifiaat. Dit keurmerk heeft strikte criteria op het gebied van dierenwelzijn. Er mag niet levend geplukt worden en de dieren worden beschermd tegen ziektes, krijgen voldoende eten en drinken en hebben goede verblijven. Ganzenveren kussens zijn anti-allergeen en mogen op maximaal 40 graden gewassen worden.


Hollow fibre

Hollow fibre hoofdkussens hebben een polyester-vezel vulling. Zoals de naam al zegt, zijn de vezels hol. Holle vezels zijn duurzaam, omdat ze hun veerkracht blijven behouden. Hollow fibre kussens zijn anti-allergeen en mogen in de wasmachine gewassen worden tot 60 graden. Een kussen met polyester-vezel vulling is minder geschikt voor mensen die veel transpireren. Het materiaal is wel ideaal voor rug- en zijslapers.


Memo fresh gel fibre

Memo fresh gel fibre is een ademend en lichtgewicht materiaal. Het materiaal vormt zich naar je hoofd en heeft een antibacteriële werking. Het is dus zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Daarnaast mogen deze hoofdkussens in de wasmachine gewassen worden op 60 graden. Deze hoofdkussens zijn ideaal voor rug- en zijslapers.

Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op de website of direct een e-mail sturen naar info@heckettlane.com.

Wil je liever direct iemand spreken? Neem dan telefonisch contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 024-357 2000. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Thread count ofwel draaddichtheid, is het aantal katoendraden dat is geweven binnen één vierkante inch (2,54 cm). De draaddichtheid zegt iets over de zachtheid en over de kwaliteit van het dekbedovertrek. Hoe hoger de draaddichtheid, hoe zachter en fijner het overtrek is.

Katoen

De meeste dekbedovertrekken zijn gemaakt van katoen. Katoen is ideaal om te slapen, omdat het materiaal sterk, vochtabsorberend en ademend is. Katoenen dekbedovertrekken houden je in de zomer lekker koel en in de winter heerlijk warm. Katoen is duurzaam: je hebt jarenlang plezier van een katoenen dekbedovertrek.


Katoen-satijn

Katoen-satijn is katoen dat op een speciale manier is geweven. Het materiaal krijgt hierdoor een luxe en subtiele glans. De satijnbinding zorgt ervoor dat het overtrek soepel en glas aanvoelt op de huid. Daarnaast is het materiaal temperatuurregulerend en vochtabsorberend. Het is een fijne stof om het hele jaar door onder te slapen.


Twill-katoen

Twill-katoen is katoen met een speciale weving. Het is herkenbaar aan de diagonale weving in de stof. Twill is sterk en dik. Het materiaal kreukt minder snel dan ‘normaal‘ katoen. Een overtrek gemaakt van twill-katoen is goed ademend en vochtabsorberend.


Perkal-katoen

Perkal-katoen is katoen dat nóg sterker is dan normaal katoen. Dit komt omdat perkal over het algemeen een hogere draaddichtheid heeft dan ‘normaal‘ katoen. Perkal is sterk, ademend en temperatuurregulerend.


Flanel-katoen

Flanel-katoen is katoen dat aan twee kanten geruwd is. Doordat het katoen geruwd is, krijgt het een zachte laag aan het oppervlakte. Flanellen dekbedovertrekken zijn uitermate geschikt voor de herfst en winter. Het materiaal past zich namelijk direct aan je lichaamstempera